T-efekti ennustaa Suomen Kansallisteatterin tulevan Tšehov-ohjelmiston

KÄÄK! Suomen Kansallisteatteri on julistanut neljännen suuren Tšehov-klassikkoproduktionsa 2010-luvulla: Lokki saa ensi-iltansa 18.9.2019. Historian valossa se tarkoittaa, että seuraava vuosikymmen eletään Kansallisteatterissa Tšehovitonna. T-efektin tulevaisuudentutkimuksen ja tilastomatematiikan asiantuntijapaneeli rientää apuun ja on nyt selvittänyt, kuinka kauan seuraavaa Tšehov-teosta täytyy odottaa Kansiksen lavalle saapuvaksi. Selvitystyön tuloksena ennustamme Kansallisteatterin 2030–40-lukujen Tšehov-ohjelmiston. (VAROITUS! Ohjelmistospoilereita!)

Mikäli et jaksa odottaa vuoteen 2030, ennen sitä Suomen muissa teattereissa tultaneen esittämään Tšehovia 41 kertaa. Ja jos Kansiksen 30–40-lukujen Tšehov-tarjonta ei tyydytä sinua, ei huolta! Muissa teattereissa ympäri Suomen Tšehov pääsee todennäköisesti samalla aikavälillä näyttämölle 77 muussa produktiossa.

Ennusteessa käytetty tilastotieto on peräisin TINFOn ja Teatterimuseon ILONA-esitystietokannasta, jota suosittelemme lämpimästi. Tämän ennusteen muodostamismetodi on epätieteellinen, vaikkakin perusteellinen.