Tekijät

T-efekti koostuu teatteritieteen nykyisistä ja entisistä opiskelijoista, ja tällä sivulla esittelemme heidät. Kirjoittajien profiileja päivitetään tekstien julkaisun yhteydessä.

Päätoimitus

SANNI MARTISKAINEN

Sanni Martiskainen on T-efektin tietotekniikkavelhotar ja narratologian maagi. Hän harrastaa neulomista ja katsoo ampumahiihtoa. Teatterissa Sanni haluaa istua eturivissä ja nauttii erityisesti todellisuuden ja fiktion välisyyden mahdottomista pohdinnoista.

MAURA MINERVA

Maura Minerva on Paint-kuvanmuokkauksen ammattilainen. Elokuvatutkimuksen virallinen ekspertti Maura on katsonut ranskalaisia ihmissuhdedraamoja ja Shrek-elokuvia lapsesta asti. Hän on taitava puhumaan esityksistä, joita ei ole nähnyt.

SOFIA VALTANEN

Sofia Valtanen johtaa teatteritieteilijöiden myöhästymistilastoa. Teatterista hän on kuitenkin myöhästynyt vain kerran. Sofia tietää yhdestä jos toisesta asiasta mutta oikeastaan kaikkein eniten Euroviisuista.

Kirjoittajat

LAURA HELANDER

Laura ”Lalla” Helander on värittömien villapaitojen suurkuluttaja ja kroonisen hiuskriisin uhri. Hän näkee kauheita unia ja haaveilee lastenkirjan kirjoittamisesta. Lalla rakastaa pienien huoneteattereiden ohjelmistoja, muttei niiden katsomoiden pieniä jalkatiloja.

ELINA AHOLAINEN

Elina Aholainen on kunnianhimoinen käsityöihminen, jolla on usein monta keskeneräistä tekelettä samaan aikaa, olivat ne sitten villapaitoja, korvakoruja tai rokokoomekkoja. Visuaalisuus ja estetiikka ovat Elinalle tärkeitä myös muodin, meikkaamisen ja oman Instagram-tilin kautta. Tulevaisuudessa Elina haaveilee tuottajan töistä ja rakastaa erityisesti teatterifestivaaleja sekä lasten- ja nuortenteatterin monimuotoista maailmaa.

ANNA MARTIKAINEN

Teatterialan monityöläinen, joka on vuosia ajautunut tiedotus- ja tuotantotehtävästä toiseen ja viime aikoina omaksikin yllätyksekseen löytänyt itsestään asiantuntijan, joka nauttii kirjoittamisesta. Teatteritieteen alumni, HuK, ikuisuusopiskelija ja ihan kohta myös Master of Culture and Arts. Kuorolaulaja, perheenäiti, nukketeatterin mielettömistä mahdollisuuksista innostunut lastenteatterin puolestapuhuja, joka tulee onnelliseksi pienistä asioista.

TOPI VAINIKAINEN

Topi Vainikainen on erinäisiä humanistisia aineita opiskellut maisterisihminen, joka näkee teatterinkin pohjalla mielellään vahvan tekstin. Laivan buffetissa hän aloittaa syömällä lautasellisen katkarapuja ja simpukoita, kuivalla maalla hän suosii sushia. Puhutussa kielessä Topin catchphrase on ”nömöimöi”, kirjoitetussa muodossa hän toistelee usein sanaa ”kiinnostava”. Hän ei myöskään aina malta olla brassailematta jonkinasteisella virontaidollaan.

LEENA KÄRKKÄINEN

Leena Kärkkäinen on ihminen, jonka sormet vääntyvät vaivatta vulkanuslaiseen tervehdykseen. Isona hän haluaa olla Brecht-kuiskaaja. Leenan saa innostumaan, jos lavalla tapahtuu jotain tyyliteltyä outoa tai jos elämässä tapahtuu jotain – ihan mitä tahansa.

KAROLIINA VESA

Karoliina Vesa pakeni teatteritiedettä ensin kahdeksi vuodeksi Länsi-Eurooppan ja sitten n vuodeksi osakunnalle. Hän kuitenkin rakastui uudelleen ja kirjoittaa nyt gradu(blogi)a about the greatest musical in the world, Hamiltonista. Karoliina a une belle plume in three languages. Meemit ovat Karoliinan intohimon kohde ja hänen toteemieläimensä onkin Moon Moon.

ANTTI TAIPALE

MIKA VAINIO

EELI VILHUNEN

HETA KESKINARKAUS