Kuvakaappauskommentaari: Aino Ojasen Instant Delay ja Iina Taijonlahden Dumplings Double Bill -illassa

Kuvakaappauskommentaari-sarjassa kirjataan välittömiä ajatuksia esityksen jälkeen puhelimen muistiinpanosovellukseen. Tällä kertaa reagoidaan Esitystaiteen seuran Double Bill -näytökseen, jossa nähtiin peräkkäin kahden tanssitaiteilijan soolot. Esitys järjestettiin galleria Forum Boxissa 4.6.2019. Seuraavassa ovat allekkain soolojen viralliset esittelytekstit ja näyttökaappaukset katsojan muistiinpanoista esityksen jälkeen.

Aino Ojasen Instant Delay tutkii trauman aiheuttamaa viiveen kokemusta; tyhjyyden ja pysähtyneisyyden tunnetta, joka samalla tarjoaa tilan parantaville oivalluksille ja uusia suuntia maailmassa olemiselle, sen näkemiselle ja kokemiselle. Teos on visuaalinen kertomus mielestä ja kehosta tuulen ja veden kannattelemassa välitilassa. Mitä jos emme näkisikään tätä tilaa ongelmaisena, vaan tunnustaisimme sen potentiaalin?”

Iina Taijonlahden soolo Dumplings seuraa kansalaisen elämää yhteiskunnassa, jossa kuluttaminen, kontrolli, sensuuri ja propaganda ovat vallitsevia arvoja. Teos pohjaa Taijonlahden omiin kokemuksiin asumisesta Kiinassa ja vierailusta Pohjois-Koreaan. Teoksessa kuullaan myös Pohjois-Koreassa äänitettyä materiaalia. Sisältää natriumglutamaattia, tosin teoksen yhteydessä tarjottavat tarjoilut eivät.”

Mobiilimuistiinpanoja teki Sofia Valtanen.