T-ervetuloa T-efektiin


“Kyllä tässä nyt leijailee aika kollektiivinen kysymys, että mikä vittu on T-efekti?”

Mukaelma repliikistä Milja Sarkolan näytelmästä Jotain toista

T-efekti on teatteritieteilijöiden perustama sivu, jolla julkaistaan monipuolisia sisältöjä teatterista ja muusta esittävästä taiteesta. Olemme sisältöjemme muodon suhteen ennakkoluulottomia ja toimimme usealla eri alustalla.

Tavoitteenamme on olla raikas, asiantunteva ja aktiivinen ääni suomalaisessa teatterikeskustelussa ja tuoda näyttämötaideblogosfääriin teatteritieteilijöiden näkökulmaa. T-efekti koostuu laajasta joukosta teatteritieteilijöitä: mukana on niin ummikoita kuin alumnejakin ja kiinnostuksenkohteiden kirjo on suuri.

Luvassa on muun muassa esseitä, analyysejä ja kritiikkejä sekä kevyempää sisältöä katsomojen jalkatilavertailuista meemeihin. Oli näkökulma sitten analyyttinen, journalistinen tai kepeä, t-efektiläisten lähtökohtana on aina rakkaus teatteriin.

Arvojamme ovat moniäänisyys, luovuus, vastuullisuus, vuorovaikutteisuus, yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys. Pyrimme sisällöissämme antamaan tilaa erilaisille äänille, ja tavoitteenamme onkin mahdollisuuksien mukaan tehdä yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa. Ottakee yhteyttä (kuva ois kiva)!

Lopuksi haluamme esittää kiitoksen. T-efektiä tuskin olisi syntynyt ilman sinua, joka käytit hiuslakkaa Kaisa-kirjaston WC:ssä ja aiheutit palohälytyksen sekä talon evakuoinnin 20.11.2018. Sinun ansiostasi gradutyöskentely keskeytyi ja elämän uuvuttamat teatteritieteilijät päätyivät visioimaan uuden maailman: T-efektin.

KUVA: Michael John Goodman, The Victorian Illustrated Shakespeare Archive.