Kiitos TINFO-palkinnosta

T-efekti sai tänä vuonna kunnian olla Teatterin tiedotuskeskuksen TINFO-palkinnon vastaanottaja.

Kiitämme lämpimästi TINFOa palkinnosta. Olemme erittäin otettuja saamastamme tunnustuksesta.

Tahdomme kiittää Helsingin yliopiston teatteritieteen henkilökuntaa, Hanna Korsbergiä ja Johanna Laakkosta, lannistumattomasta tuesta ja rohkaisusta. Sydämellinen kiitos myös Hanna Helavuorelle, jonka kannustus ja apu ovat olleet kullanarvoisia. 

T-efekti ei olisi T-efekti ilman sen kirjoittajakaartia, joka on antanut projektille aikaansa ja tarjonnut kukin tärkeän panoksensa. Kirjoittajien lisäksi taustalla on vaikuttanut suuri joukko muita teatteritieteilijöitä, joiden osoittama kiinnostus on ollut olennainen ponsi toiminnan käynnistämisessä. Jokainen teksti ja meemi on tähän saakka luotu täysin vapaaehtoisvoimin. T-efektin kantavia voimia ovat olleet yhdessä tekeminen, ilo ja mahdollisuus kokeilla. 

14 viime kuukautta ovat olleet suurta epävarmuuden aikaa koko maailmassa ja teatterialalla. Esittävän taiteen parissa työskentelevät ovat joutuneet sietämään ennalta-arvaamattoman haastavia olosuhteita, joiden vaikutukset ovat niin taloudellisia kuin henkisiä. Yleinen epävarmuus on heijastunut meidänkin tekemiseemme. T-efektin toiminnan ytimessä ovat yhteiset tapaamiset, teatterikäynnit ja ideointikokoukset, joten tapaamis- ja tapahtumarajoitukset ovat väistämättä muuttaneet tapaamme tuottaa sisältöjä. Epätasapaino on myös asettanut rajoitteita sekä ajankäytölle että luovuudelle. 

Horisontissa pilkottavat kuitenkin jo valoisammat ajat, ja niitä kohti jatkamme malttamattomina. Suomessa tehdään erinomaista teatteria, ja toivomme sille ja sen tekijöille loistavinta mahdollista uudelleenkukoistusta. Meille TINFO-palkinto toimii tässä kohtaa voimageneraattorina, josta saamme lisää virtaa pysyä liikkeessä!

Sanni Martiskainen
Maura Minerva
Sofia Valtanen

Päätoimittajat